29 Nisan 2011 Cuma

Royal Wedding'e Şapka Damgası

Bu törende beklenildiği üzere şapkaların gösterisi oldu. İnanılmaz güzel ve etkileyici şapkalar taktı davetliler.
Peki bu tarz törenlerde nasıl giyinmek gerekir? Bu konuda kitap yazan ve Aristokrasinin görgü kurallarıyla ilgili birçok yayını olan  yayınevi olan Debrett's den alıntı yaparak sizi Debrett's ile başbaşa bırakıyorum..
Jaketatay 
Bu stili seçenlerin gri ya da siyah bir jaketatay (önü yuvarlak kesimli, arkası yırtmaçlı uzun ceket) ve altına kurşuni üzerine çizgili bir pantalon giymesi bekleniyor. Gelenek bunu gri ya da sarı bir yelekle tamamlamak. Giysi gri bir silindir şapkayla tamamlanıyor; kapalı mekanlarda şapkanın kol altında taşınması gerekiyor. Fotoğraflar çekilirken de şapkalar çıkarılıyor. Yelek ne renkse, ona uyacak eldiven taşınıyor.
Debretts'in Düğün Kılavuzu sırt parçası olmayan, sadece boyundan geçen bir yelek giyilmemesi konusunda titiz. Kravatların iğne ile süslenmesi ya da boyunbağı kullanılması; düz manşetli gömleğin kol düğmeleri olması bekleniyor. Ayakkabılar siyah ve bağcıklı olmalı.
Böyle giyinen bir erkeğe eşlik edecek hanımların da "şık bir gündüz elbisesi" giymesi bekleniyor. Bununla kastedilen şapka ve eldivenlerle tamamlanmış bir tayyör ya da rob döpiyes. Elbette yüksek topuklu ayakkabılar ve uyumlu bir el çantası da unutulmamalı.

Takım elbise

Erkekler için bu işe giyilen türden, ciddi bir takım elbise ve kravat demek.
Bazıları bunu koyu renk olarak tanımlarken, takım üç parçaya tamamlanıp yelek de giyilebiliyor.
Hanımlar şık bir gündüz elbisesi giyiyor; ancak onlar için şapka zorunlu değil. Hatta Prens Edward'ın Sophie Rhys-Jones ile düğününde, ortamın daha gayriresmi olması için şapka giyilmemesi istenmişti.
Debretts şapka konusunda kararsızları uyarıyor: "Geniş kenarlı bir şapka ile karşınızdaki öperek selamlamak bilindiği üzere son derece zordur. Başı uygun açıyla eğerek bunu başarmak hüner gerektirir. Yine de her ikisi de geniş kenarlı şapka takan bayanların bu gibi samimi bir selamlaşmadan kaçınması gerekir."



















 Görseller people.com, cnn.com, elleuk.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...