5 Mayıs 2011 Perşembe

Philip Treacy

Royal Wedding'de şapkaları tekrar hatırladıktan sonra, şapka aşkım depreşti. Böyle şapka takacağım bir aktivite olsun diye dört gözle bekliyorum. Bir sonraki Royal Wedding'e çağrılırım heralde bu kadar secret yaptıktan sonra :) 
Philip Treacy, Royal Wedding'de gerçekten Sarah Burton(gelinliğin tasarımcısı)'dan sonra damga vuran kişi oldu. Tasarladığı şapkalar herkes tarafıından ilgi gördü.
Peki kimdir Philip Treacy?

Philip Treacy 1967'de İrlanda'da kalabalık bir ailenin çocuğu olarak doğmuş. Küçükken en sevdiği şey, düğünleri izlemekmiş. Onun için düğünlerle moda showları arasında herhangi bir fark yokmuş. 1972 yılında henüz 5 yaşındayken dikiş öğrenmiş ve kız kardeşinin oyuncak bebeklerine şapka ve kıyafet dikmekle işe başlamış. 1985 yılında Dublin'e taşınarak National College of Art & Design'da okumaya başlamış. Bu arada hobi olarak şapka tasarlamaya başlamış ama 'Okulda kimse sapka yapımıyla ilgilenmiyordu oysa benim için kıyafettense şapka yapmak daha zevkliydi.' diyerek o günleri anlatıyor.1988 yılında  daha sonra yüksek başarı derecesiyle mezun olacağı Royal College of Art'ta masterına başlamış. Okulu bitirdikten sonra , Karl Lagerfeld ile çalışmaya başlamış.ve on yıl boyunca Chanel için şapka tasarlamış. Bu arada daha aralarında Alexande McQueen, Dolce Gabbana, Chanel, Jean Paul Gaultier, Ralph Lauren, Rıfat Özbek, Donna Karen gibi bir çok moda evi ile çalıştıktan sonra kendi mağazasını açmış ve tasarımlarıyla bizi büyülemeye devam ediyor. Biyografik olarak tanıttıktan sonra benim aklıma Philip Treacy diyince ilk olarak geçen yıllarda Türkiye'ye geldiğinde bir gazetecinin 'Bazı insanlar şapka insanı,bazıları değil bu konuda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna verdiği 'Kesinlikle katılmıyorum herkes için bir şapka mutlaka vardır.! cevabı geliyor.
Henüz Türkiye'de tasarımları satılmıyor. En kısa sürede Harvey Nichols'larda  veya Beymen - Vakko mağazalarında satılmasını temenni ediyorum ve Spring- Summer 2011'den bazı modellerle sizi başbaşa bırakıyorum.








Çok tatlı değiller mi? Peki mankenlerin üzerinde değil de canlı kanlı insanların üzerinde görmek isterseniz de işte bazı modeller. Yalnız bu şapkalar eski sezon tasarımlarından.






 Peki fiyatları ne kadar diye merak ediyorsanız fiyatları biraz pahalı ama değer mi? Bence değer. 400 pounddan başlıyor 2000 pounda kadar var diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...