19 Eylül 2010 Pazar

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Lougeları

Geçen hafta İstanbul'dan yurtdışına çıkarken Atatürk Havalimanına erken gitmem sebebiyle pasaport kontrolünden geçtikten sonra öldürmem gereken zamanım olduğunu farkettim. Yarım saat kadar duty free de gezdikten sonra Dış hatlar terminalinin seyahat eden kişilere sunduğu güzellikler aklıma geldi ve bankaların loungelarını test ediyim dedim. İlk olarak Akbank'ın sağladığı Wings Lounge a gittim. Wings kartınız varsa bu lounge a giriş ücretsiz, yanınızda bir misafiriniz de 17TL ye sizinle girebiliyor.
Lounge genelde bej temayla tasarlanmış ve insana bir rahatlık hissi veriyor. Toplamda yaklaşık 50 kişiye hizmet edebilecek kapasitede. Rahat koltukların yanı sınra sağ tarafta kısmen gözüken bar tarzı koltuklar da mevcut. Lounge ın içinde çocukların oynaması için küçük bir alan, masaj koltukları, içinde yazıcısı da bulunan bir bilgisayar odası da mevcut. Bunların dışında ikram kısıtlı ancak yeterli denilebilir. 
Bir kaç çeşit sandviç ve kahvaltılıkların dışında sol tarafta içki barı mevcut. Gün içinde zaman ilerledikçe kahvaltılıklar yerini kuru pasta / börek tarzi yiyeceklere bırakıyor. Demleme çay ve çeşitli sallama çay seçeneklerinin yanında meyve suları da sizi bekliyor. İçki seçenekleri ise tatminkar. Birkaç çeşit viski, rakı, vodka ve cin&tonik'in yanında çeşitli biralar da size sunulmuş durumda. 

Wings Lounge'dan çıktıktan sonra bir de yukarı kattaki, İşBankası'nın işlettiği Millenium Lounge'a giriş yaptım. Söylemem gerekir ki Wings Lounge'daki kredi kartı sahiplerinin kullanımına göre yapılmış olan seçkinlik burada yoktu. Çünkü bu lounge'a çeşitli havayollarnın müşterileri de girebiliyor. Tabii bu da Lounge'un Wings Lounge'dan çok daha büyük olmasını yanında getiriyor.

Daha büyük olması beraberinde çok daha fazla yiyecek içecek seçeneğini beklenildiği gibi getirmiyor açıkcası. Bunun yanında bir de durmadan giren çıkan insanların fazlalığı olunca rahatlamak yerine durmadan bagıran çağıran çocukların seslerini dinleme zorunluluğu oluşuyor. Yiyecek & İçeçek Barı daha büyük olmasına rağmen seçenekler yine sınırlı.


Wings Lounge'daki gibi burda da bilgisayar odası, televizyonlar ve uçuş bilgilerini gösteren imkanlar mevcut. Ancak Lounge'un büyüklüğü ve kalabalıklığı onu ve Lounge'u kullanan kişileri 'exclusive' olmaktan çıkarıyor. Yani bu durumda ben oyumu Axess Wings Lounge'a veriyorum. İşBankası Milennium Lounge'un bir avantajı, yanınızdaki bir misafirinizi, herhangi bir İşBankası kredi kartı kullanarak (Ben İş'te Üniversiteli kartımla girdim) ücretsiz olarak yanınızda içeri sokabilmeniz. Bunun dışında seçimim ileride kesinlikle Wings Lounge olacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...